Polecamy
Kto jest online?
Naszą witrynę przegląda teraz 12 gości 
Statystyki od 2015.02.06
Wizyty [+/-]
Dzisiaj:
Wczoraj:
Przedwczoraj:
371
196
231

-35
W tym roku:
Last year:
29959
93788
-63829
Strona główna Wydarzenia minione Tłusty czwartek i faworki Pani Jadzi


Doskonałość faworków "Pani Jadzi" zależy od ilości wziętych żółtek. Bierze się tyle łyżek śmietany, ile żółtek.
1 żółtko
1 łyżka śmietany
mąki pszennej tyle, ile zabierze, aby ciasto po wyrobieniu nie było ani za twarde, ani za miękkie a dobre do wałkowania.
1 łyżeczka alkoholu.
Wałkować, wykrawać, smażyć, posypać cukrem pudrem i dzielić się z innymi smakiem, uśmiechem i życzliwością.

Trudno nie wspomnieć dzisiaj śp. Pani Jadzi i jej wyśmienitych faworków.